Wednesday, January 20, 2016

REVIEW : Kesan Selepas Sebulan Consume Kcolly Sweet 17


So setelah bertahun2 pendam dan tengok je,akhirnya aku grab jugak Kcolly yang famous ni.Orang lain dah lama try,aku baru nk try.hehe.Bila tengok testimoni kawan2 sendiri" eh makin lawa,makin putih,makin cantik kulit" pulak dorang ni.Dorang dah consume lama,bertahun patutlah result macamtu.

So aku pun beli online kat satu instagram shop ni.Dia buat promo satu jar rm80,dua jar 165 free postage,aku beli dua jar.Sebelum tu aku baca jugak kan testimoni sekali,mula2 ragu2 sebab murah sangat berbanding ig shop lain.


cute sangat bunga belakang tu :3
selepas discan bar code nya ternyata ianya original.Phew lega.

selepas scan bar code keluar la ni menandakan dia ori

isi dia memuaskan sebab penuh
so selepas sebulan percubaan~

Kita mula dengan kesan dia yang ketara dulu.
Kulit lembab.Tak kering.Dan lebih penting lembut.Rasa nak sentuh je tanpa henti.

Penghadaman
Lawas.memang lawas,tiap pagi lancar je,xda pun satu hari tanpa hari pembuangan.Bagi aku bagus untuk orang yang ingin menguruskan badan.Bila pembuangan lawas,badan pun jadi ringan dan xlesu.

Kecerahan kulit.
Katanya kat label jar, kulit akan cerah merah pinkish ye.Buat masa ni tak nampak sangat cerah pinkishnye,tapi macam cerah lah sikit satu tona kot.Yelah baru satu jar kan.Kawan aku yg dah consume bertahun dah berpuluh2 jar tu putih kemerahan kulit dia.Cantik.Dulu dia xda la putih macamtu.So kena konsisten tengok pulak 3-4 jar nanti.

oHya pada awal aku consume ritu,jerawat naik kejap.Tapi aku minum air bnyak2 gila,dah xda dah jerawat naik minggu kedua aku consume.Kuncinya air kena cukups.Pastikan anda bawak kehulu kehilir botol air yang sangat besar gedabak,minum secukupnya.Pantang dia pun ikut jugak,jangan amek caffein semua tu kan.Nasib aku memang bukan peminat benda2 bercaffein.

#aku review untuk part 2 pulak nanti selepas 3 bulan penggunaan Kcolly ni :D.Tungguuuu~


38 comments:

  1. Laaa, x leh amek kaffein ke. Hurmm, dah la biggest fan kafein. huhu. Lepas ni farra makin pinkish laa yee. ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah pantang dia..sbb blh merosakkn collagen..

      Delete
    2. boleh tahu ig sis beli k colly tu tak

      Delete
    3. ig Falishaazzahra

      Delete
    4. ig Falishaazzahra

      Delete
  2. eh sama sepp!
    qila pun hate coffee ehheheheeh.
    eh i mean caffein la tu kan hiks.
    and yes, mmg putih kcolly ni. it's just that wajib minum air byk sampai kencing2 byk kali tu ha hahahhaa inshaallah menjadi! gogogo

    ReplyDelete
    Replies
    1. qila amalkan jugak eh..haha..betul tu air kena bnyak..kua msk toilet..

      Delete
  3. Alhamdulillah...istiqhomah ya...in sha Allah moga memberi kesan yang diingini...amin..

    ReplyDelete
  4. Minum kcolly rasa fruity ke acane? Mcm nak cuba je

    ReplyDelete
    Replies
    1. rasa fruity rasa mcm berry2,strawberry gitu..sdp..

      Delete
  5. Bestnya. Ingat nak try jugak tapi saya peminat tegar caffien. Terus lupakan hasrat T-T

    ReplyDelete
    Replies
    1. mak sy pun makan ni dia peminat tegar caffein..cuma dia krgkan sikit je..haha

      Delete
  6. Makan kcolly memang best. Tak puas makan sebab rasanya sedap sangat ! Fatin dulu pun consume jugak, tapi dah lama berhenti sebab dah takde bajet. Huhu. Ingat nanti bila dah cukup bajet, nak terus consume semula. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. btl tu fatin..rasa candy,jd ketagih pulak..

      Delete
    2. Betui fatin....budget mmg kn fikirkan jugak.....huhuhu

      Delete
  7. dulu saya pernah makan benda ni. sedap n nampak kesan pada muka! setakat ni, ini jelah collagen yg saya berani makan kot, hehe

    ReplyDelete
  8. wah..mcm bagus je produk ney..teringin jgk nk consume tp duit x mengizinkan..hehe..InshaAllah mungkin 1hari nnti..hehe.. blh tahu x igshop mna awk beli? kot2 nnti ad duit blh sy grab 1.. :)

    btw sy singgah sini dan follow..cantik blog awk..kemas je.. :)

    ReplyDelete
  9. Kamek mok jwak makan natang tok. Cney kitak meli nya? Nyaman sik? Mun kita sik suka minum air banyak-banyak sik berkesan ka nya? Sebab kamek sik suka minum air banyak-banyak. Mun setakat segelas dua ya boleh gik.

    http://angellovesoldier.blogspot.com/

    ReplyDelete
  10. wahhh... makin putih lah ktk klak. tok pun dah putih kdak cina =)
    iboh lupak review ya. Haha... pandey jak nyuruh org. kendirik malas

    ReplyDelete
  11. Blh tau ig yg sis beli kcolly ni?

    ReplyDelete
  12. Saya dah try Kcolly utk 2 jar memang effect lambat tapi dia punya hasil mmg terbaik
    Singgah blog saya :))

    ReplyDelete
  13. Anonymous18/10/16

    hai awak.masih consume k colly ke? ok x? ce share? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Stop kejap...dh 2bln. ingt nk smbung balik consume sbb xjumpa lg supplemen lain yg nmpak kesan mcm kcolly ni..

      Delete
  14. Ok ke kcolly ni? :) Ingat nak beli. Hope you will reply this ASAP. TQ

    ReplyDelete
    Replies
    1. Okey..kena konsisten :)

      Delete
  15. Hai nk tnya , kcolly ni putih satu bdn ke ?ke muke je ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haah putih utk satu badan..dia bukan fokus stu tmpt macam krim muka

      Delete
    2. Haah putih utk satu badan..dia bukan fokus stu tmpt macam krim muka

      Delete
  16. Saya peminat nikotin mcm mana plak boleh ke ambil k kolly

    ReplyDelete
  17. Anonymous25/1/17

    Apps apa untuk scan tu hek

    ReplyDelete
  18. Hai.. nak tnye awak still consume kcolly ni?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah lama stop consume..skrg depend makan vitamin c rosehip je untuk jaga kulit

      Delete
    2. Vitamin apa u makan?

      Delete
    3. Vitamin c rosehips

      Delete
  19. Hi boleh tak nak tahu you consume vitamin C rosehip brand apa & you beli dekat mana. Berhasil x maintain you skin?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bg sy sgt membantu..i bli online je.kat instagram rmai jual.brand nows food..

      Delete